Profesorima inspekcija umesto putnih troškova

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje je na svom sajtu (http://www.puma.vojvodina.gov.rs/etext.php?ID_mat=2611) objavio da je opština Vrbas jedna od 8 opština u Vojvodini koje krše Zakon o osnovama obrazovanja i vaspitanja, u delu obavljanja inspekcijskog nadzora nad radom prosvetnih ustanova.
Više puta smo upozoravali predsednika opštine Vrbas da je prosvetni inspektor u opštinskoj upravi Vrbas razrešen pod vrlo sumnjivim okolnostima, bez poštovanja zakonske procedure i da je rad prosvetnog inspektora neophodan zbog svih problema koji su nastali u osnovnim i srednjim školama u opštini Vrbas.
Tražili smo da se protiv prosvetnog inspektora ili pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti, ukoliko postoji osnov, ili se vrati na posao inspektora.
Umesto predloženog, predsednik opštine Vrbas je sklopio ugovor sa pokrajinskim Sekretarijatom u iznosu od 600.000 dinara za inspekcijski nadzor u 2016.godini.
Ovo je samo još jedan primer potpuno bespotrebnog trošenja buxetskih para i dokaz da lokalna vlast u Vrbasu nema stručnosti i znanja da vodi opštinu Vrbas.
Pozivamo predsednika opštine Vrbas da raskine Ugovor sa Sekretarijatom, vrati prosvetnog inspektora na posao i ovih 600.000 dinara usmeri na plaćanje putnih troškova profesora u osnovnim i srednjim školama.

Predsednik opštinskog SDS-a,
Dragan Stijepović


[cwa id=’str-vesti-14-naslova’]