Glumačko veče Slobodana Marunovića

U organizaciji Crnogorsko kulturno prosvetnog društva „Nikola I“ iz Vrbasa u bioskopu „Jugoslavija“ održano je glumačko veče Slobodana Marunovića. Poznati crnogorski glumac izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da se predstavi brojnoj publici u Vrbasu, gradu koji, kako je dodao, uvek rado dolazi.
– Ovo je prilika da na neki način započnem proslavu deset godina crnogorske nezavisnosti i 1000 godina crnogorske državnosti koja počinje sledeće godine. Prisetićemo se svih velikana naše duhovnosti koji su gajili i preneli univerzalne vrednosti sveta, postojanja, čoveka i principa slobode kao vrhovnog principa života što je imanentno našem narodu ovde u ovoj višenacionalnoj sredini koja je postala druga kuća Crnogoraca. Nacionalna zajednica Crnogoraca u Srbiji je počela da radi na pravi način, da pored folklornih vrednosti neguje i one duhovne što je njen poseban kvalitet, jer imate mogućnost da vidite najkvalitetnije tvorevine duha pozorišta, slikarstva, muzike, filma i ostalih umetnosti – rekao je Marunović i posebno se zahvalio Mirku Zečeviću, generalnom sekretaru Saveza crnogorskih nacionalnih udruženja Srbije i Ratku Šoću, predsednuku Nacionalnog saveta Crnogoraca koji su prisustvovali ovoj glumačkoj večeri.
Tom prilikom, on se vrbaskoj publici predstavio sa nekoliko značajnih likova koje je igrao tokom svoje veoma bogate i uspešne karijere kao što su vladika Danilo iz „Gorskog vijenaca“, Njegoš iz „Potonje ure Njegoševe“, Stanka Crnojevića iz „Balkanske carice“, Krsta Zrnova, kao i govoreći crnogorsku poeziju.

[huge_it_video_player id=“21″]


[cwa id=’str-vesti-10-naslova’]