Saopštenje OO pokreta Dosta je bilo Vrbas – Dokle više tih bivših vlasti?!

Saopštenje OO pokreta Dosta je bilo Vrbas –

Dokle više tih bivših vlasti?!

U nastojanju da unapredi položaj stanovnika opštine Vrbas, pokret Dosta je bilo se zalaže za prevremeno raspisivanje lokalnih izbora i zbog toga smo i inicirali potpisivanje Inicijative za raspisivanje lokalnih izbora u opštini Vrbas. Opozicione stranke su predstavile svoje legitimne zahteve, iznele argumente i na konferenciji za novinare izrazile sumnju u funkcionalnost vladajuće koalicije i zakonitost njihovih pojedinih odluka, naročito oko vođenja JP za prevoz putnika“Vrbas„ i obračuna cene grejanja. Na žalost, od vodeće stranke u toj koaliciji nismo dobili adekvatan i konstruktivan odgovor, već naprotiv, potpuno nekorektan, pa čak i uvredljiv esej pun zamene teza i nedoslednosti.

Ovim putem saopštavamo javnost da pokret Dosta je bilo nikada nije i neće se baviti „pljuvanjem“, „ličnim obračunima“ i „životima lokalnih funkcionera“. Smatramo da je Srbiji predugo servirana „Farma“, da je dosta manipulisanja činjenicama i izvrtanja istine. Našim sugrađanima je potreban jasan plan, javno vršenje vlasti i odgovornost vršilaca javnih funkcija. Pokret Dosta je bilo još uvek nije vršio vlast, a kada je budemo vršili, to će biti uz poštovanje svih političkih opcija koje se kulturno i argumentovano bore za boljitak naših sugrađana. Do tada ćemo se u skladu sa našim principima baviti samo činjenicama i argumentovano kritikovati vlast, jer kao opozicija na to imamo apsolutno pravo.

S obzirom da na argumentovanu kritiku opozicije OO SNS odgovara uvek zgodnim pominjanjem bivših vlasti i davno prošlim nepočinstvima, mislimo da je možda bolje da postavimo par konkretnih pitanja na koja zahtevamo odgovore :

1.Ko su ljudi iz saopštenja OO SNS koji su “godinama uništavali opštinu“, “nezakonito postupali“ i „nenamenski potrošili preko 500 miliona dinara“? Ko je građanima opštine Vrbas napravio nenadoknadivu štetu?

2. Gde su sada odgovorni za pomenute pronevere i malverzacije? Zbog čega nisu procesuirani? Zbog čega im nije oduzeta nelegalno stečena imovina?

Na ova pitanja su naši sugrađani očekivali odgovor i ova vlast je mandat od građana dobila prvenstveno zbog obračuna sa korupcijom, uspostavljanja nezavisnih institucija i vladavine prava.

Podsećamo vas da smo podneli zahteve za dostavu bilo kakvog traga rada Antikorupcijskog tima opštine Vrbas, osnovanog od strane Predsednika opštine da ispita i procesuira sve korupcionaške radnje i zloupotrebe službenog položaja „prethodne vlasti“. Nismo dobili ništa, iz prostog razloga jer ništa i nisu radili. Pitanje je zašto?

Da li je vladajuća koalicija odlučila da tim nerešenim aferama kao taoce drži celu vrbašku opoziciju, a stvarne protagoniste prihvati kao svoje koalicione partnere, predstavnike u Skupštinama i skrivene džokere koji će svoju ulogu odigrati pred lokalne izbore ili posle njih?

Dosta je zamena teza, nekulturnih tekstova, vređanja inteligencije celokupne javnosti i igranja sa strpljenjem građana opštine Vrbas. Ovim putem vas pozivamo na odgovorno vršenje vlasti, radi zaustavljanja propadanja naše Opštine.

OO pokret Dosta je bilo Vrbas