Sastanak sa Mirovićem

Predsednici lokalnih samouprava među kojima je i Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, učestvovali su na radnom sastanku sa Igorom Mirovićem, predsednikom Vlade Vojvodine, i svim pokrajinskim sekretarima. Sastanak je organizovala Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj – NALED.

„Članovi i partneri NALED-a imaju priliku da se u otvorenom razgovoru sa predsednikom Vlade Vojvodine i svim resornim sekretarima upoznaju sa daljim pravcima razvoja i planovima za podsticanje privredne aktivnosti i privatno-javnih partnerstva u Vojvodini, programima podrške poljoprivredi, jačanja kapaciteta opština i gradova za lokalni ekonomski razvoj i unapređenja saradnje pokrajinskih i lokalnih institucija“, navedeno je u najavi radnog sastanka.

Prema rečima Glušca, prilika je iskorišćena za razgovor o trenutnoj ekonomskoj situaciji i novom zakonu o finansiranju opština, te mogućnosti da se transferna sredstva u budućnosti povećaju. „Razgovarano je i o pitanjima iz oblasti infrastrukturnog opremanja, obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, ali i modelima poreske politike i modelima pomoći pokrajinskih organa gradovima i opštinama“, rekao je Glušac.