Održan V Festival meda

U organizaciji Udruženja pčelara Vrbas, na Trgu u centru grada održan je peti po redu Festival meda. Učestvovalo je 15 izlagača iz opštine i okruženja, a na štandovima su bili izloženi pčelinji proizvodi.

„Ovo je jedan od najbrojnijih Festivala meda od kada ga organizujemo, i po broju izalagača, a naročito po broju posetilaca. Cilj ove manifestacije je afirmacija pčelinjeg proizvoda, kao i ukazivanje na njegov značaj“, rekao je Mile Savić iz Udruženja pčelara Vrbas.

Među mnogobrojnom publikom najbrojniji su bili učenici osnovnih škola, koji su iskoristili priliku da se upoznaju sa svim proizvodima i uz pomoć izlagača i svojih učiteljica edukuju o pčelinjim proizvodima. Festival je otvorio predsednik opštine Milan Glušac.

„Ovo je dobra prilika za promociju zdrave hrane, i da se  ukaže na veliki značaj povezanosti sa prirodom. Pčelarstvo je razvojna šansa Vrbasa, i posebno me raduje velika zainteresovanost mladih da se bave pčelarstvom, jer je to dobra mogućnost za zapošljavanje“, rekao je prilikom otvaranja Festivala Glušac i dodao da će lokalna samouprava u skladu sa mogućnostima i dalje pomagati ovo i slična udruženja.

med-2