Karatisti iz Savinog Sela svetski prvaci

Uspešni sportisti iz Karate kluba “Tokado“ iz Savinog Sela, koji su nedavno osvojili sjajne rezultate na svetskom prvenstvu, bili su danas na prijemu kod predsednika opštine Milana Glušca i člana Opštinskog veća Jovana Kovačevića.

Svetsko prvensto, 24. po redu, održano je od 7. do 9. oktobra u Burgasu u Bugarskoj gde je Jugoslav Hurebović iz ovog kluba u konkurenciji mlađih seniora osvojio prvo mesto i zlatnu medalju, dok je Neda Pajić u kategoriji od 10 do 13 godina osvojila srebrnu medalju. Istovremeno u Burgasu održano je i kohai svetski kup gde su devojčice takođe iz Karate kluba „Tokado“ u konkurenciji od 10 do 13 godina, Neda Pajić, Maša Hmara i Milica Đuričić osvojile prvo mesto i postali šampioni sveta. Osim njih, prvo mesto osvojio je i sedmogodišnji Saša Štec u tkmičenju pojedinačne kate. Sa takmičarima na svetsko prvenstvo išao je i njihov trener Džeko Hurebović, koji je na današnjem prijemu iskoristio priliku da se zahvali rukovodstvu opštine Vrbas na finansijskoj podršci.

„Naš klub je relativno mlad klub, i za kratko vreme beleži velike rezultate. Na našu sreću uspeli su to da prepoznaju predstavnici lokalne samouprave i neki od sponzora uz čiju pomoć smo otišli na prvenstvo. Bilo je zadovoljstvo učestvovati na takmičenju i sa ponosom gledati kako naša deca uspešno predstavljaju Savino Selo, opštinu Vrbas i Srbiju“, rekao je Hurebović.

Prema rečima Glušca lokalna samouprava će se truditi da, koliko može, pomogne sportskim klubovima. „Ovi mladi sportisti su najbolji prezenteri naše opštine i sa velikim zadovoljstvom danas razgovaram sa njima“, rekao je Glušac.

Član Opštinskog veća zadužen za sport Jovan Kovačević, rekao je da ni teška finansijska situacija ne može da stane na put mladim uspešnim sportistima, koji su uvek spremni da daju sve od sebe. „Puno mi je srce kada vidim decu koja se trude, mnogo rade i treniraju i nakon toga postignu ogroman uspeh. Ovo je lepši deo našega posla u lokalnoj samoupravi, kada imamo priliku da ih ugostimo“, rekao je Kovačević.