Održana VI Međunarodna manifestacija “Noć pozorišta” – Izložba otvorena do 25. novembra

U vrbaskom Bioskopu održana je VI međunarodna manifestacija Noć pozorišta, u okviru međunarodne mreže European Theatre Night. Tokom manifestacije izvedeno je nekoliko pozorišnih komada, održan je javni čas glume za decu, kao i druženje u foajeu Bioskopa pod nazivom “Noć pod maskama”.

Vrbas se 19. novembra zajedno sa još 17 opština i 30 ustanova kulture u Srbiji pridružio obeležavanju ove međunarodne manifestacije. Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac. Tom prilikom on je rekao da ova manifestacija predstavlja dobar način afirmacije stvaralaštva i približavanja pozorišta i publike, kao i da doprinosi umrežavanju i decentralizaciji u kulturi.

“Mi, Vrbašani imamo poseban odnos prema pozorišnom stvaralaštvu, kako amaterskom tako i profesionalnom, realno očekujući da ćemo uskoro u objektu novog pozorišta imati prilike da uživamo u dramskom i glumačkom stvaralaštvu”, rekao je Glušac.

pozorista-vrbas

Manifestacija je započela izložbom članova Udruženja Likovnih umetnika Vrbasa (ULUV). “Posetioci ove izložbe mogu da vide različite izraze, od onih svedenih u kolorističkom i tematskom smislu do onih ekspresivnih i sa naglašenim emocijama trenutka, ali je definitivno to da je svako od umetnika na svoj način slikovno, figurativno, kroz boju, liniju ili kombinovanom tehnikom izrazio svoj utisak ‘teatralnosti’. Umetnost u svojoj suštini jeste upravo to – teatralna, a kao takva sve je samo ne dosadna“, rekla je Tamara Baranovska. Izložba slika i pozorišnih plakata u holu Bioskopa otvorena je do 25. novembra.