Deda Mraz obradovao mališane u „Multiartu“

Zahvaljujući ljudima dobrog srca, spremnim da pomognu, i decu u Udruženju građana „Multiart“ posetio je Deda Mraz. Za tu prigodu okićena je i jelka, koju su, kao i slatkiše i sokive, dobili od Кancelarije za mlade, a novogodišnji ukrasi poklon su frizera Dejana Vujičića. ‘Multiart’ je svojim sredstvima obezbedio paketiće za sve korisnike.

„Zajedničkim naporima imamo lepo druženje sve naše dece, i one sa posebnim potrebama i njihovih braće i sestara koji nam se često pridružuju u akcijama. Poslednjih godina intezivno smo prisutni u javnom životu i skrećemo pažnju na potrebe svih osoba sa invaliditetom. Cilj nam je da animiramo sve one koji donose odluke, ne samo lokalni nivo već i sve druge instance, da dobijemo dnevni boravak za decu i mlade sa invaliditetom i da se razviju još neke usluge socijalne zaštite.“, rekao je Boris Bijelović, jedan od najaktivnijih članova „Multiarta“.

Mira Nedić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Opštinske uprave Vrbas, pozvala je roditelje dece sa posebnim potrebama da se informišu u Opštinskoj upravi o svim pravima i povlasticama i istakla je da su novogodišnji i božićni praznici sinonim za ljubav i radost darovanja. Dodala je da sva deca imaju iste želje, težnje i potrebe i da svako treba da pomogne na onaj način i u onoj meri koliko može.


„Pošto se bliži Nova Godina i Božić i vreme je darivanja, odlučio sam da obradujem decu i ulepšam jedno njihovo veče. Nekoga usrećiti, decu, prijatelje, ili prolaznika na ulici, pa makar i na tren, je nešto najlepše i nemam dilemu da bilo šta drugo donosi veće zadovoljstvo. U ovakvim i sličnim akcijama treba da se učestvujemo svi, ne samo za praznike, a zajedničko delovanje uvećaće našu snagu i svaki put učinićemo mnogo više“, rekao je Vujičić.

Kako su najavili u „Multiartu“, u subotu će, uz podršku Motokluba „Paradizo“, u centru Vrbasa biti organizovana nova poseta Deda Mraza i podela paketića.