Turnir svetskog ranga – Kup nacija u boksu za žene – u januaru u Vrbasu

Sportsku manifestaciju evropskog i svetskog ranga – VI Kup nacija u boksu za žene – najavili su na današnjoj konferenciji organizatori i domaćini, Bokserski savez Vojvodine i vrbaski Boks-klub „Čarnok“. U Vrbasu će se, od 10. do 15. januara sledeće godine, nadmetati takmičarke iz 24 zemlje Evrope, Azije, a moguće i Afrike, uključujući i Kazahstan, Rusiju i Indiju, koje su velesile u ovoj sportskoj disciplini.

„Izražavamo zadovoljstvo što je ponovo za domaćina izabran Vrbas, u kome je ovo prvenstvo već održano 2014. godine. Siguran sam da će zadovoljni biti i takmičari, kao i ostali učesnici turnira, jer CFK „Drago Jovović“ pruža izvanredne uslove, a i opština Vrbas je odličan domaćin. Ovo je najveći ovakav turnir na evropskom kontinentu i uposliće sve smeštajne kapacitete u vašoj opštini, kao i u susednoj Kuli“, rekao je Jovica Panić, direktor Vojvođanskog bokserskog saveza.

Velika očekivanja od turnira izrazio je i sekretar ovog Saveza, Martin Vizi, ističući da nije očekivao ovakav odziv takmičara, s obzirom da je ove godine održana Olimpijada, koja je mobilisala sve reprezentativce i najbolje bokserke svih ovih zemalja, koje će u januaru boraviti i u Vrbasu. On očekuje više od 200 učesnica.

„Za naš grad i klub „Čarnok“ ovo je velika čast. Ne dešava se često da opština ove veličine dva puta bude domaćin ovakve manifestacije i ugosti toliko sportista. Vrbas će predstavljati i tri takmičarke koje su potekle iz našeg grada i Kluba, Jelena Zekić, Sanela i Dajana Vidović. Pozivam građane da prisustvuju mečevima i navijaju za naše bokserke“, naglasio je Igor Škundrić iz Boks-kluba „Čarnok“, zahvalivši na podršci lokalne samouprave.

Konferenciji su prisustvovali i član Opštinskog veća Jovan Kovačević, kao i Željko Žmukić predsednik Kluba domaćina turnira. Kovačević se osvrnuo na organizaciju prethodnog turnira održanog u Vrbasu i zaključio da je to bila velika sportska promocija Vrbasa, domaćih sportista i kapaciteta, te da će i ponovno održavanje takmičenja u našoj opštini biti prilika za to. Ovaj turnir je, inače, nezvanični Svetski kup u olimpijskom boksu za dame, AIBA i EUBC klase.