Prekinuti agoniju i omogućiti lokalne izbore – Saopštenje pokreta Dosta je bilo

„OO pokreta Dosta je bilo zbog izuzetno loše ekonomske situacije u opštini Vrbas, a naročito u javnim preduzećima, zahteva od vladajuće koalicije predvođene Srpskom Naprednom Strankom, da prekine ovu agoniju i da se časno povuče sa pozicija na kojima njeni funkcioneri nisu uradili ama BAŠ NIŠTA. Zahtevamo da to urade odmah, a najkasnije do kraja ovog meseca, kako bi lokalni izbori mogli biti održani istovremeno sa predsedničkim.

Ukoliko SNS i njeni partneri u vlasti ne podnesu ostavke i time omoguće održavanje lokalnih izbora istovremeno sa predsedničkim, još jednom će dokazati u praksi da ne žele domaćinski da raspolažu novcem vrbaških poreskih obveznika. Takođe, ukoliko odluče da se čvrsto drže za svoje fotelje i privilegije, dok Vrbas od nekadašnjeg Olimpa u ravnici postaje dolina gladi i siromaštva, još jednom, po ko zna koji put, dokazaće totalnu neodgovornost za sudbinu Opštine i građana.

Zato još jednom zahtevamo od vladajuće koalicije predvođene SNS-om, (zajedno sa : SPS, PUPS, JS, SPO, Pokretom socijalista, Novom Srbijom, SDPS, Rusinskom demokratskom strankom, SVM I Udruženjem Krajišnika) da prekine ovu agoniju koje su i sami svesni jer su u paničnoj potrazi za kadrovima iz drugih partija ne bi li nekako sa “novim ljudima”, pokušali da bilo šta urade kako bi opstali na vlasti. Jedino u čemu je aktuelna vlast “uspešna“ je činjenica da je od bivše vlasti predvođene DS-om u svoje redove uspela da “prevuče” glavne aktere malverzacija u OU Vrbas, JP za prevoz putnika Vrbas i drugih javnih preduzeća.

Zato, još jednom pozivamo gospodu iz vladajuće koalicije : SNS, SPS, PUPS, JS, SPO, NS, SDPS, PS, Rusinske demokratske stranke, SVM I Udruženja Krajišnika da svojim ostavkama, omoguće raspisivanje lokalnih izbora u Vrbasu kako bi poštedeli građane Vrbasa svoje pogubne politike i omogućili stanovnicima Opštine da uz novog Predsednika Republike, izaberu i organe lokalne samouprave koji će najzad raditi u interesu građana i sprečiti krah privrede, javnih preduzeća i ustanova u Vrbasu.

OO pokreta Dosta je bilo, ovim putem takođe obaveštava zainteresovane sugrađane da od ponedeljka do četvrtka u šalter sali Opštinske Uprave u terminu od 15 do 19h mogu svojim potpisom podržati osnivanje političke stranke Dosta je bilo i prudružiti nam se u političkoj borbi za bolji i dostojanstveniji Vrbas i Srbiju“, navodi ovaj Pokret u svom saopštenju.