„Holanđanima“ predstoji borba za opsatanak u ligi – Sledeći ispit u subotu

Utakmica između KMF „Leteći Holanđanin“ Vrbas i KMF „Ekonomac“ Kragujevac okončana je skorom 2:4 (0:3 u prvoj polovini meča).

Nakon prvog poluvremena činilo se da će Kragujevčani lako izaći na kraj sa ekipom Letećih i rutinski upisati nova 3 boda na svoj konto, u ovom delu igre istakao se izuzetno raspoloženi Denis Ramić, sa tri pogotka. Četiri minuta pre kraja meča, posle „mora“ propuštenih izglednih prilika za gol (većim delom za to je „kriv“, odlično raspoloženi golman gostojuće ekipe, Nemanja Momčilović), domaćin je konačno stigao do prvenca na ovom meču, preko Raičevića, zatim, dve minute kasnije, iskusni Arvaji, uspeo je da smanji rezultatski zaostatak na samo gol prednosti za goste, iz penala, sa 10 metara, nakon šestog faula gostiju.

Tad se „zakuvalo“ na parketu, ali, na žalost i oko njega, na svojoj koži, to je najviše osetio reprezentativni čuvar mreže, Nemanja Momčilović, zbog prigovora i nesportskog ponašanja, sudija Aleksić mu pokazuje drugi žuti karton i šalje ga u svlačionicu u 40. minutu. I pored igračke prednosti, domaćin nije uspeo da dođe do izjednačenja, rizik sa golmanom/igračem se po ko zna koji put nije isplatio „Letećima“ i umesto da se dođe do zasluženog izjednačenja, opet, hladan tuš, pas Samardžića preseca već pomenuti Ramić i izlazi sam na prazan gol, gde mu nije bilo teško da po četvri put posalje loptu preko crte gola i zatrese mrežu Vrbašana.

Po ko zna koji put ove sezone, ostaje žal za olako primljenim golovima i propuštenim prilikama za isti, da je bilo drugačije, ekipa „Letećih“ ne bi strepela za prvoligaški status naredne sezone i iz gornjeg dela tabele, mirno bi posmatrali rasplet, ovako, predstoji grčevita borba za opstanak u narednim mečevima, gde će svaki bod na strani biti velik kao „kuća“, a 3 boda na svom parketu, obaveza.

Mnogo bure na parketu CFK „Drago Jovović“ u Vrbasu, za vreme i posle meča. Trener i uprava gostujućeg kluba bili su vidno nezadovoljni suđenjem, što su pokazivali raznim nesportskim gestovima i ponašanjem, na organima FSS-a je da utvrde da li je bilo (ne)opravdano.

U narednom 13. kolu 1. Fustal lige Srbije, ekipa KMF „Leteći Holanđanin“ gostuje pretedentu za ovogodišnju titulu šampiona, ekipi KMF „Euro Motus“, meč je zakazan za 25.02.2017, u SC „Šumice“, sa početkom u 18h.