Unija žena SNS Vrbas u Domu zdravlja

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke Unija žena OO SNS Vrbas, donirala je posteljinu za potrebe Odeljenja ginekološke ambulante Doma zdravlja „Veljko Vlahović“ .

„Želimo da ukažemo da je briga o ženama i njihovom zdravlju od izuzetnog značaja, i da konstantno treba raditi na zdravstvenoj prevenciji. Srbija je druga u Evropi po smrtnosti žena od raka dojke, što je porazno. Ovom prilikom apelujemo da se konstantno radi na edukaciji i prevenciji, jer je to temelj i osnov za zdravlje žene. Unija žena SNS tokom godine sprovodi razne akcije i edukacije, posvećene ženama i žaštiti njihovog zdravlja,što ćemo činiti i u buduće, s ciljem smanjenja oboljenja ove opake bolesti“, rekla je prilikom današnje posete ovoj zdravstvenoj ustanovi, Marijana Ajduković, članica Unije žena SNS.

Direktorka DZ „Veljko Vlahović“, Jasmina Assi, istakla je dobru saradnju ove ustanove sa Unijom žena SNS.

„Uvek nas iz Unije žena pitaju šta je najpotrebije, kada žele nešto da doniraju. Ovoga puta za Odeljenje ginekologije bila je najpotrebnija posteljina. Znači nam podrška u svakom smislu“, rekla je Assi i zahvalila se na donaciji predstavnicama Unije žena SNS.