Akcija saniranja požara na vrbaskoj deponiji

Požar, koji je prouzrokovao neprijatne mirise i stvorio oblake dima, izbio je na glavnoj gradskoj deponiji u Vrbasu u utorak 2. maja oko 15 časova. Kako saopštavaju u Poslovnoj jedinici „Čistoća“ JKP „Komunalac“, do požara je, najverovatnije, došlo samozapaljenjem usled izbijanja gasova iz donjeg sloja, koji su vatru proširili na obod deponije.

U cilju prevencije, ekipe PJ „Čistoća“, teškom mehanizacijom fizički su odvojile kritični deo deponije od ugroženog južnog i jugoistočnog dela i time sprečile širenje požara na deonici prema Srbobranu.

„Naše ekipe u saradnji sa vrbaskim vatrogascima tokom čitavog jučerašnjeg dana i noći, mašinama su gasile požar i uspele da saniraju deponiju. Trenutno je u toku nastavak akcije. Sa dve radne mašine i dva teretna vozila navlačimo zemlju preko dela koji još gori u dužini od sto metara. Učinićemo sve da požar stavimo pod kontrolu i sprečimo da narednih dana dođe do sličnih situacija“ , rekao je Mladen Pavlović, poslovođa „Čistoće“.

Najveći problem ekipama predstavlja obod deponije koji je visok i do pet metara i izuzetno nepristupačan, što otežava gašenje.