Dečija opštinska olimpijada – Predškolci iz Bubice idu dalje

U organizaciji Predškolske ustanove „Boško Buha“ Vrbas,  danas je održana  manifestacija „Dečja opštinska olimpijada“. Preko 200 predškolaca iz svih vrtića opštine u velikoj hali CFK „Drago Jovović“ takmičilo se po grupama u  četiri discipline(igre): obaranje čunjeva, prenošenje teniskih loptica, skok u dalj i poligon spretnosti. Najbolja ekipa bila je ekipa predškolaca iz objekta “Bubica”. Oni će opštinu Vrbas predstavljati na Međuopštinskoj dečijoj olimpijadi, koja će se 11. maja održati u Novom Sadu.

Prema rečima Nebojše Dešića, specijaliste fizičkog vaspitanja u PU „Boško Buha“ cilj održavanja ove manifestacije jeste razvijanje sportskog duha i uticaj na zdrav način života. „Namera nam je da decu odvojimo od televizora, računara, telefona… Želimo da utičemo na decu da pokušaju da shvate koliko je važna fizička aktivnost, pravilna ishrana i zdrav način života. Pokušavamo da ih animiramo da što se više bave sportom zbog pravilnog rasta i razvijanja. Kroz sport i igru oni razvijaju sportski duh, uče se značaju timskog rada“, rekao je Dešić.

Prema njegovim rečima, deca tokom godine imaju razne fizičke aktivnosti u vrtiću, a predškolci koji su učestvovali na olimpijadi pripremali su se za ovo takmičenje. Takmičenje je bilo po grupama, a dve ekipe sa najvećim brojem bodova učestvovale su u super finalu predškolci iz objekta “Pčelica” i “Bubica”. Ekipa iz objekta “Bubica”nastavlja takmičenje prekosutra  u Novom Sadu. Dečija olimpijada trajala je skoro dva sata. Predškolci su se takmičili i navijali u sportskom duhu.