Sutra se konstituiše SO Vrbas i biraju nosioci izvršnih funkcija

Dve i po nedelje nakon održavanja lokalnih izbora za odbornike Skupštine opštine Vrbas,  za četvrtak, 11. maj, sazvana je Prva konstitutivna sednica opštinskog parlamenta. Na ovoj sednici biće izvršen  izbor članova Komisije za potvrđivanje mandata odbornika – Verifikacione komisije, biće podnet izveštaj Opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima za izbor odbornika Skupštine opštine Vrbas i razmatran izveštaj Komisije za potvrđivanje mandata odbornika, kako bi nakon toga odbornici mogli da daju svečane izjave.

Tačke koje će svakako izazvati najveću pažnju su one koje se tiču izbora predsednika Skupštine opštine Vrbas i zamenika predsednika Skupštine opštine Vrbas, a svakako i izbor predsednika opštine i zamenika predsednika opštine Vrbas i članova Opštinskog veća.

Predviđeno je da se izaberu  i predsednik, zamenik predsednika i članovi Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose Skupštine opštine Vrbas. Na dnevnom redu sutrašnje sednice je ukupno deset tačaka, a sednica počinje u 10 časova.

U lokalni parlament ulazi šest lista – koalicija, stranaka i grupa građana. Lista SNS ima 17, SPS 8, Oslobodimo Vrbas 4, Pokret socijalista 3, a SRS i pokret DJB po dva odbornika.