Promocija daljinskog očitavanja vodomera

U Poslovnoj jedinici „Vodovod i kanalizacija“, JP „Komunalac“ Vrbas danas je jedan od najvećih proizvođača vododmera u svetu, turski „Bajlan“, obavio prvu promociju najsavremenijih vodomera na daljinsko očitavanje. Probni sistem „Lora“ pustio je u rad softverski inženjer kompanije „Bajlan“, Gokhan Bilekdemir, koji je bio prezadovoljan organizacijom i stručnošću kolega iz vrbaskog vodovoda, inače svrstanog među tri najuspešnija preduzeća u ovoj oblasti u Srbiji.  Učinak ovog sistema biće poznat u narednih desetak dana, kada bi trebalo da se uradi analiza opravdanosti ulaganja u ovaj sistem, objasnio je rukovodilac PJ „Vodovod i kanalizacija“, Miroslav Fejsa.

„U narednim danima prisustvovaćemo promociji najsavremenijih sistema daljinskog očitavanja vodomera, koji će iz stanice na vodozahvatu očitavati potrošnju vode na dvadeset lokacija u Vrbasu i selima opštine. Nakon testiranja, ukoliko se pokaže kao efikasan, pokušaćemo da ovaj sistem u etapama implementiramo u čitavoj opštini“, rekao je Siniša Adamović, v.d. direktor JP „Кomunalac“ Vrbas.

Lora sistem je najsavremeniji sistem daljinskog očitavanja vodomera, koji je se po prvi put instalira u ovom delu Evrope. To je izuzetno jednostavan sistem za implementaciju, dometa 15 kilometara, koji omogućava niz mogućnosti kako distributeru tako i krajnjim korisnicima. Pored uvida u momentalnu potrošnju i statističku obradu svakih sat vremena, i korisnici i distributeri biće u prilici da putem aplikacija na mobilnim telefonima isključe vodu kada nisu kod kuće ili kada dođe do neke havarije.