Spas od vreline na bazenima CFK „Drago Jovović“

Već tokom današnjeg ranog prepodneva na bazenima CFK „Drago Jovović“ zatekli smo značajan broj posetilaca. Današnje temperature kretaće se oko 35 podeoka, pa je za mnoge spas upravo u ovim plivalištima gde temperatura vode iznosi prijatnih 26 u olimpijskom, odnosno 25,2 stepena u srednjem bazenu. Letnji bazen je počeo sa radom pre petnaest dana, a najveću posećenost zabeležili su tokom vikenda kada su svakodnevno imali oko 1500 kupača.

U Centru za fizičku kulturu uvereni su da kvalitetom ponude i usluge i odnosom cene ne može da im parira ni jedan objekat u ovom delu Bačke. Potvrda toga je veliki broj kupača koji dolaze iz mesta koja nisu u vrbaskoj opštini, poput Stepanovićava, Srbobrana, Bečeja i drugih. Dnevna karta iznosi 150 dinara. Za penzionere, ratne vojne invalide i redovne studente ulaznica je 130 dinara, dok deca do sedam godina ulaze besplatno. Na raspolaganju su i razni dnevni vaučeri, kao i paketi karata. Cene pića i hrane su izrazito povoljne. Higijena na je visokom nivou jer ispravnost vode u bazenu testira subotički Zavod tri puta nedeljno.

„Voda je trenutno fenomenalna i besprekorna. Testira se ponedeljkom, sredom i petkom, a izveštaje dobijamo već sutradan. Po smeni radi četiri do pet spasilaca i bezbednost je na zavidnom nivou. Građanima su na raspolaganju i fudbal na vodi, odbojka na pesku, stoni tenis i drugi prateći sadržaji“, kaže Dragan Momić, spasilac na bazenu.

Ovog leta bazeni su već ugostili decu Rukometnog kampa „Guliver“, a najavljeni su i mladi rukometaši i odbojkaši iz Rumunije, kao i dve smene Kuglaškog saveza Srbije. Tokom prvih dana jula očekuje se neznatno zahlađenje, ali se u Centru spremaju za uspešnu sezonu i velike posete tokom jula i avgusta.