Drugi deo pomoći za izbegličke porodice

Projekat zbrinjavanja izbegličkih porodica u opštini Vrbas, nakon dve godine uspešno se privodi kraju. U okviru Regionalnog stambenog programa nedavno je 14 izbegličkih porodica dobilo kuće, a ovih dana preuzeli su i drugi deo pomoći, to su građevinski materijal, bela tehnika i nameštaj za domaćinstva. Prema rečima Danijele Ilić, člana Opštinskog veća, opština Vrbas je zahvaljujući ovom projektu uspela da zbrine 23 izbegličke porodice.

„Isporukom malog granta privodimo kraju ovaj veliki projekat koji je započet u oktobru 2015. godine. Opština Vrbas je zahvaljujući ovom projektu uspela da trajno stambeno zbrine 23 izbegličke porodice i posle više od 20 godina ovi ljudi konačno imaju svoj krov nad glavom. Svakako da ćemo nastaviti sa projektima trajnog zbrinjavanja i drugih izbeglih i raseljenih porodica, koji ispunjavaju predviđene kriterijume propisane pravilnicima“, rekla je Danijela Ilić.

Pomoć u ovom projektu bila je bespovratna i ukupno je iznosila do 11.000 evra. Za kupovinu seoske kuće odobravao se iznos do 9.500 evra, a za paket pomoći u građevinskom materijalu i drugoj opremi do 1.500 evra.Pored opštine Vrbas, u Regionalni stambeni program bili su uključeni i Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, OEBS i UNHCR.