Mehanizacija spremna za zimsku sezonu

Za predstojeću zimsku sezonu za održavanje puteva opština Vrbas izvojila je 12 miliona dinara.  Nabavljeno je 350 tona soli,  50 tona rizle, 20 tona hladne asfaltne mase i 4 tone magnezijum hlorida. Puteve, u toku predstojeće zimske sezone, na teritoriji opštine održava Javno komunalno preduzeće “Komunalac”, a danas je održana tradicionalna smotra mehanizacije sa kojom ovo komunalno preduzeće raspolaže.

“Mahanizacija  je ista kao i prethodnih godina, 22 čoveka su spremna da u tri smene, po potrebi, budu na terenu tokom zimske sezone.  Mehanizacija koja je na raspolaganju zadovoljava potrebe čišćenja puteva na teritoriji naše opštine, prošle godine smo čak kao podizvođači radili za Bačka put i održavali im pojedine deonice”, rekao je vd direktora Siniša Adamović.

On je rekao da će se putevi kao i prethodnih godina održavati prema već određenim prioritetima, što zavisi od značaja i frekvencije saobraćaja. Prema rečima predsednika opštine Milana Glušca  i ove godine opština je pružila punu podršku JKP “Komunalac” i na vreme obezbedila sredstva za predstojeću zimsku sezonu.

“Ukoliko se dese velike padavine, smetovi, pored logistike koje JKP ‘Komunalac’ ima, zajedno sa vrednim radnicima koji imaju iskustvo i godinama kvalitetno održavaju puteve, angažujemo i privrednike iz naše opštine. Oni se uvek odazovu i posebno im se zahvaljujem što svaki put izlaze u susret opštini, a samim tim i građanima”, rekao je Glušac.

Tokom smotre mehanizacije predstavnici Policijske  stanice proverili su spremnost i tehničku ispravnost ovih vozila. “Saradnja sa  predstavnicima Zimske službe je odlična. Mehanizacija je potpuno spremna da otklanja snežne nanose sa puta. Mi smo organizovali našu ekipu za kontrolu saobraćaja u zimskim uslovima. Tokom cele sezone u redovnoj komunikaciji sa Zimskom služom i očekujem, kao i do sada, dobru saradnju”, rekao je pomoćnik komandira za saobraćaj,  Strahinja Đuračić.