Knjige “Ruskog slova” na poklon Biblioteci i KPD “Karpati”

U okviru 24. Kulturne manifestacije “Kosteljnikova jesen” koja je ove godine posvećena knjizi, Novinsko-izdavačka ustanova “Ruske slovo” iz Novog Sada darivala je po 150 svojih izdanja Narodnoj biblioteci “Danilo Kiš” i Kulturno-prosvetnom društvu “Karpati”.

Odluku o poklonu doneo je Upravni odbor ove ustanove, sa ciljem da bi što više knjiga bilo dostupno čitaocima. Knjige raznih žanrova i za razne uzraste biće darivane školama, bibliotekama i drugim institucijama u većini mesta gde žive Rusini.

Kako je istakla direktorica NIU “Ruske slovo” Martica Tamaš, reč je o literaturi koja je objavljena poslednjih godina, najnovija izdanja, poznata prozna i poetska dela, dramski tekstovi, a pored umetničke literature, tu su i knjige iz oblasti istoriografije i književne kritike.

Na poklonu su zahvalili predsednik Društva “Karpati” Dejan Zahorjanski i direktorka Narodne biblioteke “Danilo Kiš” Milijana Radovanovič koja je ovom prilikom istakla da je svaka knjiga dobrodošla na police ove Biblioteke, da će svaka naći svoje mesto i svoje korisnike, jer “knjiga živi u rukama čitalaca”.