Planovi za tekuću godinu – Skupština DITV

Juče je održana redovna godišnja skupština Društva inženjera i tehničara Vrbasa na kojoj su analizirani rezultati rada postignuti u protekloj i usvojen plan aktivnosti za tekuću godinu.

„Tokom 2017. godine nastavljen je kontinuitet organizovanja raznih predavanja i drugih aktivnosti, zbog čega je na Skupštini Saveza inženjera i tehničara Srbije doneta odluka da se Društvu iz Vrbasa, kao jednom od najmlađih a istovremeno i najangažovanijih, dodeli Pohvalnica za rad. Takođe, inženjeri i tehničari iz DITV tokom cele 2017. godine aktivno su učestvovali u realizaciji raznih projekata u opštini Vrbas“, kazao je Igor Milović, predsednik DITV-a.

Milović je upoznao članove i sa namerom Društva da aktivno učestvuje u obeležavanju 150. godišnjice Saveza inženjera i tehničara Srbije.

„Na našu inicijativu, Savez inženjera i tehničara Vojvodine će pokrenuti obeležavanje ovog jubileja i u Pokrajini, a glavna tema biće izgradnja Velikog bačkog kanala, najvećeg inženjerskog poduhvata na ovim prostorima. Na taj način želimo da se odužimo Jožefu Кišu, idejnom tvorcu, projektantu i prvom graditelju Velikog bačkog kanala, koji počiva u našem gradu“, istakao je Milović.