Novi ginekološki sto u DZ “Veljko Vlahović“

Na Odeljenje ginekologije u Domu zdravlja „Veljko Vlahović“ pre nekoliko dana stigao je novi ginekološki sto vredan skoro pola miliona dinara. Radi se o savremenom ginekološkom stolu koji je bio neophodan ovom Odeljenju, jer je prethodni sto bio star više decenija. Sredstva za kupovinu ginekološkog stola obezbedila je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Naime, lokalna samouprava u ime Doma zdravlja „Veljko Vlahović“ konkurisala je kod Uprave za kapitalna ulaganja APV za kupovinu neophodne opreme. Na osnovu konkursa ovoj zdravstvenoj ustanovi odobreno je milion dinara.  Oko 450.000 dinara opredeljeno je za kupovinu ginekološkog stola, a ostatak novca namenjen je za kupovinu specijalnog oftalmološkog aparata.

„Opredelili smo dobijeni novac za dve službe, ginekološku i službu medicine rada. Na ginekologiji je bio neophodan novi sto za preglede jer je poslednji put sto kupljen pre više od 20 godina. U službi medicine rada imamo nameru da  proširimo aktivnosti te službe na obavljanje preventivnih pregleda, a neophodn je bio aparat pomoću kojeg se utvrđuje  širina vidnog polja kao i druge funkcije oka. U narednom periodu očekujemo da će nam i ovaj aparat stići“, rekla je direktorka DZ „Veljko Vlahović“, dr Jasmina Assi.

Prema njenim rečima sredstva dobijena od Uprave za kapitalna ulaganja APV su veoma značajna. Assi je naglasila da će i u buduće  konkurisati za dodelu sredstava kako bi se obnovila neophodna oprema u ovoj ustanovi. Ona je istakla dobru saradnju sa lokalnom samoupravom koja je konkurisala za dobijanje ovih sredstava.