Vaskršnje raspoloženje u „Kućici“

Članice Aktiva žena Druge mesne zajednice „Ruka nade“, pred nastupajući Vaskrs, posetile su štićenike Društva za pomoć MNRO „Kućica“ i uručile im poklone među kojima su najinteresantnija bila uskršnja jaja. Ofarbana jaja, koja su potom ukrašavali, najviše su obradovala mlade štićenike, a u njihovo ime na poseti se zahvalila Aleksandra Bajić, predsednica „Kućice“.

Radmila Kartalija Radovanov, koja predvodi žene okupljene u Aktiv, naglasila je da im je cilj bio da iznenade i obraduju mlade ljude i podele sa njima duh praznika. “Uz ove skromne poklone, lepu reč i razgovor, rešili smo da stvorimo za njih, a i za nas, veselu atmosferu, atmosferu druženja. Biće interesantno videti kako će ovi mladi ljudi ukrasiti uskršnja jaja. Usput ćemo videti i šta je to što još možemo za njih da učinimo, a sigurna sam da će za to biti prilike”, naglasila je Kartalija Radovanov.

Zajedno su se saglasili da, u sklopu druženja koje Aktiv žena organizuje 14. aprila za svoje članove i prijatelje iz drugih mesta, bude priređena i prodajna izložba radova koje su napravili štićenici “Kućice”.