Radionica „Recept za prijateljstvo“ u vrtiću u B. D. Polju

Današnja radionica u objektu „Cvrčak“ PU „Boško Buha“ u Bačkom Dobrom Polju, pod nazivom „Recept za prijateljstvo“, bila je sjajan primer saradnje ove ustanove, Udruženja građana „Ženski centar – Horizont“ i javnih i privatnih preduzeća.

„Udruženje građana Ženski Centar Horizont ima za cilj svog rada promociju i unapredjenje rodne, polne i starosne ravnopravnosti, a samim tim i deluje u sprečavanju svih formi nasilja i diskriminacije. Danas smo u ovom objektu predškolske ustanove u Bačkom Dobrom Polju gde ćemo najmlađima kroz jednu kreativnu radionicu ʹRecept za prijateljstvoʹ pokušati da dočaramo važnost prijateljstva kao osnovnog sastojka života, a na indirektan način ukazati na sveprisutan problem koji se javlja među mladima. Ovom prilikom smo se potrudili i da prostor u kojem deca ovog objekta borave oplemenimo i novim tepisima, na čemu se zahvaljujemo mladoj preduzetnici iz Vrbasa, Aleksandri Delibašić.Tokom same radionice deca će koristiti likovni materijal koji nam je obezbedilo JКP „Standard“ ,na čelu sa direktoricom Marijom Milunović, te se i njima zahvaljujemo“, rekla ja Mirjana Кoprivica, predsednica „Horizonta“.

Deca su rado prihvatila učešće u radionici i o prijateljstvu govorila kroz svoje primere, a animirale su ih aktivistkinje Udruženja „Horizont“. Na poseti i poklonima organizatorima i sponzorima se zahvalila Ljubica Mirković, saradnik u PU „Boško Buha“ Vrbas, a događaju je prisustvovala i Miljana Štulić, zamenik predsednika opštine Vrbas.

„Udruženje građana „Horizont“ je, zajedno sa predškolskom ustanovom organizovalo jednu veoma lepu radionicu na temu „Recept za prijateljstvo“. Meni, prvenstveno kao majci, a zatim i kao zameniku predsednika opštine, je veoma drago što imamo ovakva udruženja koja se bave društveno odgovornim radom. Lokalna samouprava je ove godine finansijski podržala blizu 80 udruženja, a drago mi je što su mnoga od tih udruženja aktivna, i ova današanja aktivnost to dokazuje“, naznačila je Miljana Štulić, zamenik predsednika opštine Vrbas.