U susret Danu planete Zemlje – Program za najmlađe sugrađane

Na Trgu Nikole Pašića juče je održana akcija „Uz malo tvoje volje, prirodi će biti bolje“ u organizaciji JKP „Komunalac“, a čiji su glavni posetioci bili učenici prvih razreda OŠ „Bratstvo jedinstvo“ i njihovi godinu dana stariji drugari iz OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Vrbasa. U susret Danu planete Zemlje u centru Vrbasa bio je postavljen reciklažni štand. Zaposleni u „Komunalcu“ upoznali su mališane na koji način brinu o higijeni grada i dogovorili se sa najmlađim sugrađanima da zajedničkim snagama doprinose očuvanju prostora koji ih okružuje.

„Naše preduzeće redovno održava komunalnu higijenu grada, a posebno se trudimo da raznim akcijama za decu probudimo njihovu svest o očuvanju životne sredine“, istakao je koordinator u PJ „Čistoća“ Damir Rojević.

Podršku simboličnoj proslavi Dana planete Zemlje dalo je i opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Milanom Glušcem koji je kazao da je upoznat sa svim ekološkim problemima u opštini Vrbas

„Zajedno sa svim javnim preduzećima, a posebno sa JKP „Komunalac“ preduzeli smo odgovarajuće korake kako bismo imali što zdraviju životnu sredinu, krenuvši od izgradnje kanalizacije, preko Centralnog postrojenja za preradu voda do revitalizacije Velikog Bačkog kanala“, objasnio je Glušac.

Da JKP „Кomunalac“ sprovodi mere za efikasnije čišćenje vrbaske opštine i brine o poboljšanju kvaliteta života svojih sugrađana, pokazuju i novopostavljene kante za otpatke duž šetališta u glavnoj ulici. Postavljeno je 30 kanti za odlaganje otpada u delu Ulice Maršala Tita i Palih boraca, dok će stare kante biti remontovane i postavljene  na odogovarajuća mesta.

„Nove korpe su modernijeg i privlačnijeg izgleda kako bismo skrenuli pažnju svima da u njih bacaju otpatke. Istakao bih da se čistoćom ne bavi samo komunalno preduzeće, već svaki građanin koji ima ekološku svest i koji zna da otpad koji baci na nepredviđeno mesto, mora neko da pokupi“, kazao je izvršni direktor JKP-a Igor Škundrić.