Najmlađi uživali na koncertu povodom Dana pobede

Na koncertu subotičkog Plesnog studija “Monmiraž” koji je održan sinoć u prepunoj sali bioskopa “Jugoslavija”, a koji je za najmlađu populaciju organizovalo Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva “Rod” uz podršku lokalne samouprave, smenjivali su se raznovrsne koreografije i nošnje, a atmosfera je bila vrlo vesela.

Prisutnima su se obratili Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, podsećanjem na vrednosti 9. maja, a potom Olga Pugačova, rukovodilac “Monmiraža” i Radoljub Uskoković, predsednik “Roda”, koji su razmenili memorandume o uzajamnoj saradnji.

“Tokom niza godina, sarađivali smo sa mnogim društvima srpsko-ruskog prijateljstva, ali se “Rod” pokazao posebno aktivnim i posvećenim, sa ekipom ljudi koji upravo tako deljuju, i to je razlog zašto baš sa njima zaključujemo memorandum. Zahvaljujem se njima, vrbaskoj opštini i direktorima osnovnih škola, kao i nastavnicima koji su pomogli u realizaciji koncerta. Nadam se da ćemo u Vrbasu gledati još ovakvih nastupa, a da će u njima nastupati i deca koja su danas bila u publici”, rekla je Olga Pugačova.

Ona je podsetila na zajedničku zamisao da od septembra ovaj studio počne sa radom u Vrbasu, u sklopu sekcije Udruženja „Rod“, a ciljna grupa polaznika bila bi deca od 6 do 12 godina, koja bi kroz ples ujedno učila i osnove ruskog jezika i kulture.