Dodeljene nagrade najboljim fotografijama

Sinoć je u Galeriji Kulturnog centra otvorena izložba fotografija Muzej kao inspiracija  posvećena temi Muzeji i komunikacija, kojom je zapravo zvanično najavljeno održavanje  manifestacija Muzeji za 10, koja će i ove godine biti održana u Vrbasu.

Reč je o tradicionalnoj izložbi fotografija, koja prethodi glavnoj manifestaciji Muzeji za deset, a na izložbi su se sinoć našli osim autora, učesnika izložbe kao i onih koji su nagrađeni,  i ljubitelji i poštovaoci fotografije. Izložbu je otvorio Pavle Orbović, istoričar iz vrbaskog Muzeja, a potom je dao reč dr Željku Škrbiću, predsedniku žirija, koji je rekao da je žiri imao težak zadatak da između 188 pristiglih radova odabere tridesetak i predstavi ih na sinoćnjoj izložbi.
„Ova izložba je jedinstvena i veoma kvalitetna, prikazala  je lepezu fotografija čiji  dijapazon tema i pogleda ide od klasike do avangarde i moderne… I bilo bi veoma šteta ako ona ne bi prevazišla okvire Vrbasa,  jer po svom kvalitetu i sadržini, zaslužuje da se nađe i u drugim našim galerijama“, rekao je dr Škrbić.
Na ovoj izložbi prvu nagradu je ponela fotografija Maje Stošić, pod nazivom „U Luvru“, drugu Đorđe Vukadinović za fotografijua „Scena Prva“ i treću Ivan Stojanović za ostvarenje pod nazivom „Skulpture“. Izložba je održana uz organizaciju  vrbaskog foto kino Kluba „Zenit“ i Fotografskog kluba Vojvodina.