Vrbas spreman za Drugi kup nacija u boksu

Svi smeštajni kapaciteti u opštini Vrbas popunjeni su, jer će, kako se čulo na poslednjem sastanku Organizacionog odbora, ovaj grad od 15. do 19. avgusta biti domaćin „Drugog kupa nacija“ u boksu za juniore i juniorke. Unutar konopaca snage će odmeravati 211 reprezentativaca iz 26 zemalja.

Na najvećoj sportskoj manifestaciji u Evropi i jednoj od tri najveće u svetu, Srbiju će predstavljati 26 takmičara – šest devojaka i 20 momaka. U 185 borbi za medalje će se, pored boksera iz Srbije, boriti reprezentativci iz Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Gruzije, Nemačke, Grčke, Mađarske, Indije, Izraela, Кazahstana, Letonije, Makedonije, Crne Gore, Mauricijusa, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Švedske, Turske, Sjedinjenih Američkih Država, Uzbekistana i Velsa.

„Podršku Bokserskom klubu „Čarnok“ i Bokserskom savezu Srbije, kao glavnim organizatorima Кupa nacija, pružili su lokalna samouprava, javna preduzeća i ustanove, organizacije i udruženja građana sa područja vrbaske opštine. Velike kompanije, privrednici i pojedinci iz Vrbasa i okoline, takođe su dali svoj doprinos. Veliku zahvalnost dugujemo našoj susednoj opštini Кula koja nam je pritekla u pomoć i obezbedila dodatni smeštaj za juniore i juniorke“, rekao je sekretar turnira Igor Škundrić.

Svečana ceremonija otvaranja održaće se u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ 16. avgusta s početkom u 16 časova.