Akcije uređenja dečijih igrališta u Vrbasu

U zajedničkoj akciji  Prve Mesne zajednice i građana, koja je trajala nekoliko dana, uređeno je igralište koje je godinama bilo zapušteno. Obnovljen je mobilijar, postavljeni su stolovi, klupe, ljuljaške…

„Ideja je potekla od građana koji žive u ovom delu grada, jer su želeli da dobiju  lep i uređen  prostor za rekreaciju. Akciji su se prvi odazvali predstavnici Mesnog odbora SNS iz Starog Vrbasa i uz pomoć komšija i predstavnika Prve MZ uspeli smo za nekoliko dana da ovaj prostor uredimo. Za svaku pohvalu je što se u akciju uređenja uključio  čitav komšiluk od najmlađih do najstarijh sugrađana“, rekla je Danijala Ilić, članica Opštinskog veća.

Kompletno uređenje ovog igrališta još uvek nije završeno, jer je uplanu nabavka novih rekvizita. „Planiramo još dosta toga. Izlazimo u susret građanima koliko je to moguće, a ovoga puta uz pomoć lokalne samouprave i komunalnog preduzeća uspeli smo da uredimo igralište. Još uvek to nije kompletno završeno, u narednom periodu pokušaćemo da obezbedimo i košarkaškuu tablu“, rekao je Radivoje Delibašić, predsednik saveta I MZ, i dodao da je u planu da se uradi i  rasveta na ovom igralištu.

Na drugom kraju grada, volonteri Ekološkog pokreta Vrbasa, na poziv Sportskog udruženja „Jasike 2003“, izveli su akciju farbanja sportskih i dečijih rekvizita kraj sportskih terena ovog  udruženja. Volonteri su farbali ljuljaške, klackalice, penjalice. Uz malo truda i ulaganja igralište ima novi i lepši izgled. Podršku ovoj akciji dali su Ministarstvo zaštite životne sredine i Industrija mesa Кarneks iz Vrbasa.