Đorđe Bukvić šampion MMA prvenstva Beograda „Delta City Open 2018“

Na Otvorenom MMA prvenstvu Beograda „Delta City Open 2018“ Vrbašanin Đorđe Bukvić, član KBS „UNITY Vrbas“, osvojio je prvenstvo u kategoriji do 77 kilograma,  nakon dve borbe koje je imao u istom danu.  Prvenstvo je održano proteklog vikenda po sedmi put i na njemu su učešće uzela 22 kluba iz zemlje i regiona sa ukupno 56 takmičara.

„U jutarnjim kvalifikacijama Bukvić je pobedu odneo nokautom u drugoj rundi. U večernjem finalu dominirao je nad protivnikom kroz tehnike u svim segmentima borbe (udaračkom, rvačkom i parternom), pa je pobedu očekivano odneo jednoglasnom sudijskom odlukom. Početkom aprila 2018. godine Matija Bosančić, takmičar KBS „UNITY“ osvojio je državno prvenstvo u kategoriji do 93 kilograma. Bukvić i Bosančić ovim pobedama nastavljaju vrlo uspešnu tradiciju dugu 10 godina u kojoj se nižu titule prvaka na raznim nivoima takmičenja, kako u MMA sportu, tako i u kik boksu. Preko 20 takmičara je osvajalo titule na amaterskim i profesionalnim takmičenjima širom Evrope, što je veliki uspeh za relativno malu sredinu iz koje dolazimo. Najuspešniji takmičar ovog kluba je Strahinja Denić, višestruki pobednik  FFC-Final Fight Championshipa, bivši državni K1 prvak i poznati profesionalni borac“, poručili su iz Kluba.

Sve pripreme takmičara  vode glavni trener KBS „UNITY“ Petar Tunguz, zadužen za tehničko-taktički deo, i kondicioni trener Igor Milović. Oni ujedno obavljaju i funkcije u MMA Savezu Srbije. Tunguz je Generalni sekretar MMASS, a Milović zvanični sudija Saveza. MMA Savez Srbije predstavlja krovni savez MMA sporta, zvanično prepoznat i priznat od strane Ministarstva sporta Republike Srbije od 2014. godine.

Sledeće takmičenje na kojem će UNITY borci predstavljati svoj grad je već tradicionalno Prvenstvo države za kadete i juniore i Otvoreno MMA prvenstvo za seniore "FIGHT GAMES", koje će se krajem novembra po deveti put održati u Vrbasu, i čiji je UNITY organizator.