Promocija sporta u centru grada – 300 mališana u sportskim igrama (FOTO)

Četvrtog dana obeležavanja Dečje nedelje na trgu u centru grada održan je sportski dan i manifestacija pod nazivom “Ja, mama i tata”. Preko 300 mališana učestvovalo je u sportskim igrama. Takmičenje je održano  u pet disciplina: atletika, košarka, odbojka, fudbal i rukomet, a prezentovana su  i dva pokazna sporta: karate i džudo.

Deca su imala priliku da se oprobaju u svakom od ovih sportova koje su predstavljali treneri vrbaskih klubova. Bila je to prava promocija sporta na jednom mestu, a sudeći po reakcijama dece bila je veoma uspešna. Zahvaljujući brojnim sponzorima, sva deca koja su učestvovala u ovom sportskom danu dobila su razne  nagrade.

Na ideju da se održi ova manifestacija došao je Danilo Njaradi, profesor fizičkog vaspitanja koji  više od decenije uspešno vodi Školicu sporta „Jumper“, a ideju su  podržali lokalna samouprava, Odbor za sport, kao i Sportski savez opštine Vrbas.

„Ideja da ovako nešto napravimo postojala je mnogo ranije, a sada su se stekli svi uslovi da se manifestacija održi. U saradnji sa lokalnom samoupravom i Sportskim savezom uspeli da smo uspešno organizujemo sportski dan. Prezadovoljan sam sa odzivom i zahvaljujem se svoj deci koja su učestvovala kao i njihovim roditeljima. Akcija se zove ‘Ja, mama i tata’, upravo da bi ukazali na značaj porodice. Na kraju sportskog dana dodeljeno je preko 200 nagrada, zahvaljujući brojnim sponzorima među kojima su Karneks, Frikom i brojni vrbaski preduzetnici“, rekao je Njaradi.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Milan Glušac, koji je poželeo prisutnoj deci da uz pomoć trenera i roditelja odaberu sport koji će trenirati. On je napomenuo da lokalna samouprava podržava sve sportske manifestacije u opštini i da će i ubuduće koliko je u mogućnosti podržavati sve klubove. „Drago mi je što je sportski dan okupio veliki broj dece. Mladi sportisti na najbolji mogući način prezentuju našu opštinu, a mi smo tu da ih podržimo“, rekao je Glušac.