OŠ “Bratstvo jedinstvo” – Dan škole veseo i šaren uz goste iz Taraša

Ove godine u OŠ “Bratstvo jedinstvo” Vrbas, Dan škole obeležen je na nešto drugačiji način. Pored priredbe i kreativnih radionica u kojima učestvuju učenici, a koje se svake godine povodom Dana škole održavaju, ovoga puta svečanom obeležavanju prisustvovali su i gosti iz Taraša. Ukupno 36 učenika od prvog do četvrtog razreda i tri predstavnika đačkog parlamenta iz OŠ “Svetotar Marković Toza” iz Elemira, odeljenja iz Taraša bili su gosti ovoj vrbaskoj školi.

Dan su proveli u druženju, zabavi i obilasku grada. Učenici obe škole učestvovali su u kreativnim radionicama, održan je turnir u šahu, kviz znanja,  organizovana je poseta Muzeju, a za kraj su imali priliku da vide predstavu o našim precima.

“Zapravo učenici iz Taraša uzvratili su nam posetu, nakon što smo mi prošle godine bili njihovi gosti. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini. Organizovane su radionice i takmičenja, nakon čehga su podeljeni simbolični pokloni. Saradnju ćemo nastaviti i ubuduće, dogovorili smo se da osmislimo vid projektne nastave”, rekla je Slavica Šestović, direktor OŠ “Bratstvo jedinstvo”.

Za učenike iz obe škole dan je bio veso i šaren. Uživali su u kreativnim radionicama, a rezultat radionica bio je izložen u holu škole, uživali su i u takmičenjima. Druženje je, kako kažu učenici, bilo lepo, i već čekaju sledeći susret.