Druženje mladih i starih u susret Savindanu

Štićenici i zaposleni  u Gerontološkom centru Vrbas ugostili  su učenike osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Vrbasa koji su za njih izveli priredbu pripremljenu u susret obeležavanju dana Svetog Save.

„Predvođeni učiteljicom Radmilom Sapun, Sanjom Lučić i Natašom Kraljević učenici IV razreda i članovi folklorne sekcije su oživeli stare srpske dvorske plesove pred očima zadivljene publike.Nakon dugog aplauza recitatori VIII razreda predvođeni nastavnicom srpskog jezika Vesnom Kilibardom podsetili su nas na vrednosti i poruke svetosavske tradicije. Program su pesmom „Da rata ne bude“ završili članovi hora i orkestra škole pod vođstvom nastavnice muzičke kulture Eve Kasaš,“ saopštili su iz GC Vrbas.

U nastavku druženja u dnevnom boravku stariji sugrađani su pozdravili mlade posetioce, upoznali ih sa životom u ustanovi i pokazali da se i oni sećaju poneke lepe pesme iz detinjstva. Poput 92-godišnjeg Milivoja Petrovića  koji je u živom nastupu rečito preneo mlađoj generaciji deo sećanja na svoje dečje dane koji ga i danas prožimaju.