Protestna šetnja u Vrbasu osmi put zaredom

U Vrbasu su sinoć po osmi put održani protesti “Jedan od 5 miliona”. Na platou ispred CFK, okupljenim građanima obratili su se Čedomir Antić, istoričar i Janko Veselinović, jedan od lidera Saveza za Srbiju. Antić je govorio o posledicama NATO bombardovanja kao i o stanju u zemlji nakon 20 godina.

“Ova vlast je stvorila sistem u kome ne može da izgubi izbore. Mi protestujemo mirno i demokratski. Hoćemo da omogućimo pravdu na izborima i sebi i drugima”, rekao je Antić.  Prema rečima Veselinovića “Srbija je ustala”, jer se građani koji protestuju protiv ove vlasti okupljaju u preko 100 gradova i opština u Srbiji. “Ovo je pitanje opstanka Srbije i svih naroda i narodnosti koji ovde žive. Tražimo ostavke predsednika države, predsednice Vlade i predsednice skupštine, tražimo slobodne i poštene izbore uz  slobodne medije. Dali smo rok za to 13. april, ako se ne ispune zahtevi svi idemo za Beograd”, rekao je Veselinović.

Nakon obraćanja govornika, okupljeni građani su se uputili u protestnu šetnju, zaustavili su se ispred spomenika poginulima  u poslednjim ratovima na ovim prostorima 90-tih godina, a šetnja se završila ispred Hrama u centru grada gde su palili sveće u pomen žrtavama NATO bombardovanja. Ispred Hrama, prisutnima se obratio  jedan od organizatora protesta u Vrbasu, Gojko Perović. “Ovaj sistem i režim, načinili su štetu sopstvenom narodu, donoseći niz  zakona loših za narod. Ovaj hrabri narod se gazi preko 20 godina, vreme je da se to prekine”, rekao je Perović.