U ponedeljak počinje nova školska godina – Održani prijemi za prvake

U ponedeljak, 02. septembra, počinje nova školska godina za đake osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji. Nastava će početi i u devet osnovnih i tri srednje škole u vrbaskoj opštini. Hiljade  đaka u našoj opštini pohađaće časove do 17. juna 2020. godine, kad počinje letnji raspust, a pre toga planirani su i zimski i prolećni raspust. 

U svim školama upriličeni su prijemi i priredbe povodom polaska učenika u prvi razred. Priredba je priređena i za 63 prvaka OŠ „20. oktobar“ u Vrbasu. Prisutne đake, roditelje i rođake, pozdravili su Radenko Šimun, direktor pomenute škole, Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas i Sonja Miladinović, prosvetna savetnica Školske uprave u Novom Sadu. 

Prvacima ove, kao i tri ostale gradske osnovne škole uručeni su i pokloni Kompanije „Univereksport“ u vidu škloskog pribora i slatkiša. U priredbi su učestvovali đaci četvrtog razreda u saradnji sa nastavnicima, kao i članovi plesne sekcije „Monmiraž“ Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva „Rod“ pod upravom Olge Pugačove. 

Priredbe kojima su škole  poželele dobrodošlicu novoj generaciji učenika održane su i u ostalim školama. Svugde je stavljen i akcenat na bezbednost mališana u saobraćaju, pa će biti formirane i civilne saobraćajne patrole koje će voditi brigu na raskrsnicama, te  tako pomoći pripadnicima saobraćajne policije.