Na Svetski dan starih, Gerontološki centar Vrbas proslavio 16. rođendan

U  Gerontološkom centru Vrbas svečano je obeležen Međunarodni dan starih i 16. godina rada ustanove. Proslavu su uveličali predsednik opštine Vrbas Milan Glušac sa članovima Opštinskog veća Danijelom Ilić i Srđanom Stanićem.

Direktorka Radmila Musić je pozdravila korisnike i goste uz podsećanje da zaposleni u ovoj ustanovi socijalne zaštite već 16 godina pružaju usluge brige o korisnicima na smeštaju u dva odeljenja u Vrbasu i u Kucuri. Ona je naglasila da su nakon dugogodišnjeg napornog rada i uz veliku podršku i ulaganje nadležnog ministarstva ove godine uspešno dostignuti svi uslovi koje podrazumevaju standardi pružanja usluga socijalne zaštite. Stoga je veoma ponosna na to što je ustanova nedavno obezbedila licencu za pružanje usluga socijalne zaštite.

Važni gosti i učesnici kulturno-umetničkog programa su bili predstavnici srednje stručne škole “4. juli”. Uz pratnju pedagoga škole Milene Merdžan Radojčić i nastavnice ruskog jezika Mirjane Hrutke, nekoliko muzičkih numera izveli su  Đurđina Marunić i Nikola Krivokapić, a besede Jovana Radović i Leon Rukavina.

Kreativne snage starije generacije odgovorile su na varnice milozvučnih nota i reči upućene od strane mladih gostiju zdušnim i iskrenim aplauzom, ali i rečima poteklih iz srca. Korisnica Slavica Jakovljević je svima posvetila svoju pesmu “Proleće” sa kojom je učestvovala na ovogodišnjem konkursu literarnih radova.

Na kraju programa profesorka  SSŠ „4. juli“ Tamara Baranovski uručila je poklon sliku ispred ove škole, dok je korisnik Gerontološkog centra Vrbas,  Drago Kekić poklonio slike predsedniku opštine Milanu Glušcu i gostima iz škole „4. juli“.