Jačanje saradnje – Pomoćnik ministra poljoprivrede Bogićević u Vrbasu

Opštinu Vrbas posetili su danas Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede i Mladen Petković, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu. Cilj posete je jačanje saradnje lokalnih samouprava sa Poljoprivrednom stručnom službom. U zgradi opštine održan je sastanak kojem su osim gostiju, predstavnika lokalne samouprave i Poljoprivredne stručne službe Vrbas, prisustvovali i poljoprivredni proizvođači iz opština Vrbas, Srbobran,Bečej, Kula.  Sve prisutne pozdravila je Miljana Štulić, zamenica predsednika opštine Vrbas.  Direktor Poljoprivredne stručne službe koja pokriva teritorije opština Vrbas, Kula, Srbobran i Bečej, Aleksandar Đuričković, ukazao je na značaj ovakvih radnih sastanaka.

“Naš odnos sa lokalnom samoupravom u Vrbasu je dobar i kvalitetan. Takođe vrlo uspešno sarađujemo sa poljoprivrednim proizvođačima kroz naš rad i savetodavnu službu, a ovakvi sastanci služe da unapredimo odnose i poboljšamo rad”, rekao je Đuričković.

Današnji radni sastanak je održan u okviru redovnih aktivnosti, sa ciljem da se uspostavi još bolja saradnja. “Ovakve posete i sastanci su najproduktivniji, bilo je dosta predloga, a mi treba da pravimo strategiju šta je najbolje raditi. Problema uvek ima, ali upravo ovakvim pristupom, zajedničkim sastancima i radom, možemo da rešavamo problem. Poljoprivreda je ovde zapostavljana skoro 30 godina, i mi sad na brz način ne možemo da rešimo sve, ali jedan po jedan problem zajedničkim snagama pokušaćemo da rešimo”, rekao je Bogićević.

“Ko god sarađuje sa PSS ima izuzetno dobro iskustvo, a mi želimo da njihov rad učinimo još vidljivijim”, istakao je na sastanku Petković. Ovom sastanku prethodila je poseta  poljoprivrednom gazdinstvu Borivoja Žižakova u Zmajevu, a nakon sastanka gosti su posetili i Poljoprivrednu stručnu službu Vrbas.