U Vrbasu održana tribina o korupciji

Korupcija u lokalu i zaštita javnog interesa i imovine građana, bila je tema tribine održane sinoć u Hotelu „Bačka“. Gost je bio  Zoran Stoiljković, profesor na FPN i predsednik UGS“Nezavisnost“.

„Nismo bili zadovljni stanjem socijalnih prava i solidarnosti, radom sindikata, ni osamdesetih godina prošlog veka, a sada možemo da konstatujemo da stvari stoje mnogo lošije nego onda. Važno je napraviti platformu kako izaći iz ovoga, sa ljudima od integriteta, primenom kriterijuma, kompetentnosti, graditi poverenje, izaći iz apatije, pobediti strah i iznedriti demokratsku promenu“, rekao je, između ostalog, profesor Stoiljković.

Prema njegovim rečima, postoji politički kapitalizam i servilan odnos prema korporativnoj zaradi.  „Imamo političku korupciju kroz tendere, javne nabavke, kupovanje presuda, jer kupuje se i zaštita, sve je na prodaju. Imamo državu koja nema završni račun budžeta od 2002.godine, partija na vlasti je zarobila državu“, istako je Stoiljković. Tribina koju je organizovao OO Oslobodimo Vrbas, bila je interaktivna, tako da su prisutni postavljali pitanja i iznosili svoja viđenja trenutnog stanja u državi.