Članovi SU „Vrbaški trening centar“ uređuju sportski teren

U toku je uređenje sportskog terena iza nekadašnjeg objekta Osnovne škole „Svetozar Miletić“, u ulici Petra Šeguljeva koje su započeli članovi Sportskog udruženja „Vrbaški trening centar“.

„Prostor je bio toliko zapušten da su se u velikoj meri pojavili i krpelji. Prvo smo sve pokosili, tretirali prostor protiv krpelja, a iz toga je izrasla ideja i da se tereni obnove za mlade. Svi su se angažovali i za kratko vremena postigli smo dosta toga. Priskočio je komšiluk, za njim i mnogi koji su ovde redovno dolazili na sport i uveren sam da će veoma brzo sve biti ponovo kao nekad, sa dosta sportista i rekreativaca“, kaže Slobodan Vignjević, potpredsednik SU „Vrbaški trening centar“.

Akcija je pokrenuta pre dvadesetak dana. Prvo su se angažovale komšije, pa su u pomoć pritekli Prva mesna zajednica i opština Vrbas i radnici Javnog komunalnog preduzeća ‘Кomunalac’. 

“Verujem da ćemo uskoro imati odličan prostor za bavljenje sportom i rekreaciju. Plan nam je da napravimo i sadržaj za malu decu, sa ljuljaškama i klackalicama, jer se u našoj neposrednoj blizini nalazi i jedan vrtić, ali i teren za boćanje, za one starije. Uvereni smo da ćemo dobiti nove, lepe sadržaje na korist svih građana“, rekao je Branko Perović, jedan od inicijatora ove akcije, i zahvalio lokalnoj samoupravi za podršku u realizaciji plana.

Objava o pokretanju akcije na društvenoj mreži Facebook pomogla je da se jave i ljudi koji su deo mladosti proveli na ovom terenu, a danas žive širom sveta. Njima se posebno zahvalio Miloš Bjelica, član ovog Udruženja . Na ovom mestu nalaze se dva terena, za mali fudbal i košarku, na kojima se nekada izvodila nastava fizičkog vaspitanja, ali su od trenutka kada je škola dobila novi teren i sportsku salu u velikom objektu, prestali da se koriste.