Knjiga „Gospodari pištaljke opštine Kula“ promovisana u Vrbasu

U Gradskom muzeju KC Vrbasa promovisana je nova knjiga nekadašnjeg saveznog fudbalskog sudije Žarka Popovića „Gospodari pištaljke opštine Kula“. U pitanju je monografija pisana povodom 55 godina postojanja Opštinske organizacije fudbalskih sudija.

Kako je u recenziji napisao naš proslavljeni fudbalski sudija Zoran Petrović, ova knjiga „veoma je značajna, jer ju je Popović stvarao uloživši ogroman trud, pa monografija predstavlja pravo remek-delo za Stručnu strukovnu organizaciju sudija, Opštinski fudbalski savez, Sportski savez, Kulturno-prosvetnu zajednicu i Opštinu Kula“.  Ovo je treća promocija ove fudbalske monografije, prethodno prikazane publici u Kuli i Crvenki. 

Žarko Popović je diplomirani mašinski inženjer koji se osim radom u struci, najviše u Fabrici armature „Istra“ u Kuli, bavio i fudbalom sa pozicije sudije.  Rad na knjizi je bazirao na obimnoj arhivskoj građi koju je sačuvao, na iskazima svedoka iz perioda koji obuhvata monografija od 1965. do 2020. godine, kao i na drugoj literaturi koja obrađuje ovaj prostor i vreme.