Na proleće radovi na Domu kulture i novom gradskom trgu

Uz savremenu pozorišnu salu Doma kulture, iz lokalne samouprave najavljuju da će Vrbašani dobiti i novi centar grada, jer je iz pokrajinskog budžeta odobren novac za rekonstrukciju centralnog gradskog Trga Nikole Pašića.  Odluka Pokrajinske vlade doneta je 08. februara, a projekat vrednosti 100 miliona dinara,  će biti finansiran preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Radovi na završetku Doma kulture i uređenju gradskog trga počeće na proleće, po okončanju postupka javne nabavke i izbora izvođača radova.

„Izuzetna podrška i saradnja koju imamo sa Pokrajinskom vladom još jednom je potvrđena. Za građane Vrbasa je završetak gradnje Doma kulture jedan od najznačajnijih projekata. Nažalost, morali smo da čekamo 30 godina na to, jer je u vreme nekih drugih vlasti Vrbas bio gurnut na marginu. Građani Vrbasa, Ravnog Sela, Savinog Sela, Zmajeva, Kucure, Bačkog Dobrog Polja zaslužuju da u svom gradu imaju kulturne sadržaje po meri savremenog društva i savremenog čoveka, i da ne moraju da idu do Novog Sada, ili čak Beograda da pogledaju pozorišnu predstavu. Ovo će biti godina kulture za opštinu Vrbas. Ali, i godina velikih investicija. Za investicije na teritoriji cele opštine ove godine smo izdvojili 1,5 milijardi dinara“, rekao je Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas.

Uprava za kapitalna ulaganja već je, krajem januara, obezbedila 160 miliona dinara za izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu, koji je izgoreo 2016. godine.