Vrbasu novac za uređenje atarskih puteva i unapređenje obrazovanja

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je  predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini ugovore za sufinansiranje projekata u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede i lokalnog razvoja, vredne više od 773 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojila 740 miliona dinara, za realizaciju 53 ugovora, putem tri konkursne linije.

„Pokrećemo novi talas važnih poslova u Vojvodini. Ciljevi su obezbeđivanje sanitarno čiste vode za domaćinstva i industrijske zone, izgradnje kanalizacione mreže, uređenje atarskih puteva i otrestišta, kao i realizacija postupaka komasacije. Nikada se više u ovoj oblasti nije radilo“, izjavio je Mirović.

Iz pokrajinskog budžeta, posredstvom Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu  su dodeljeni i ugovori jedinicama lokalne samouprave za izradu projektno-tehničke dokumentacije za unapređivanje komunalne infrastrukture, vredni više od 33 miliona dinara.

Opština Vrbas dobila je 6,2 miliona dinara za uređenje atarskih puteva i otresišta, i to u katastarskim opštinama Zmajevo i Vrbas. Drugi projekat izrade projektno-tehničke dokumentacije za uređenje prilaza i puteva Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ u Vrbasu vredan je 998 hiljada dinara. Uručivanju ugovora prisustvovao je predsednik opštine Vrbas, Predrag Rojević.