Najboljim đacima u opštini Vrbas na poklon laptopovi i pametni satovi

Najbolji đaci iz Vrbasa,Ravnog Sela,Kucure,Zmajeva,Bačkog Dobrog Polja i Savinog Sela dobili su na poklon laptopove, satove i bežične slušalice.

Poklone im je uručio predsednik opštine Predrag Rojević na svečanom prijemu u opštini. Laptopove je dobilo 12 đaka generacije, a 59 vukovaca i 10 učenika koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima dobilo je pametni rekreativni sat i blutut slušalice. Prijemu učenika su učestvovali predsednica Skupštine Sanja Žigić i članica opštinskog veća Marija Milinić.

„Vukovci i đaci generacije su budućnost Vrbasa, i današnji prijem je potvrda toga. Njihov besprekoran uspeh, koji su ostvarili uprkos izazovima panedmije Kovid 19, je potvrda da izvrsnost nije dar nego predani rad. Mi u opštini Vrbas smo svesni da naši đaci zaslužuju najbolje uslove za odrastanje i školovanje. Njihov uspeh, predanost, marljiv rad je nešto što sve nas kao zajednicu obavezuje da neprestano ulažemo u unapređenje uslova za obrazovanje“, rekao je prilikom uručenja poklona predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

On je istakao da je značjan deo ovogodišnjeg budžeta od preko 1,5 milijardi usmeren na rekonstrukciju i modernizaciju škola.
„Predviđeno je ulaganje od 365,6 miliona za vrtiće, osnovne i srednje škole. Mi našim đacima obezbeđujemo i besplatne udžbenike u vrednosti od oko tri miliona dinara. Zatim, za  besplatnu užinu za sve učenike na teritoriji opštine izdvajamo 10,8 miliona. Za prevoz učenika oko 28 miliona dinara, kao i za školski pribor za decu bez roditeljskog staranja 1,5 miliona dinara. Rekonstruisaćemo veliki broj škola. Posebno je značajno da ćemo potpuno rekonstuisati i modernizovati gimnaziju „Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu. Reč je o drugoj najstarijoj srpskoj gimnaziji, koja nije obnavljana decenijima. Razvoj obrazovanja garantuje dobru budućnost naše opštine“, rekao je Rojević.