Ministar omladine i sporta i pokrajinski sekretar u poseti Vrbasu

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić  i Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, posetili su danas Osnovnu školu „20. oktobar“. U susretu sa rukovodstvom ove obrazovne ustanove i rukovodstvom lokalne samouprave, ministar Udovičić i pokrajinski sekretar Basta složili su se da je neophodno nastaviti sa ulaganjima u školski sport i sport uopšte, kako bi svi mladi u prvom koraku imali najbolje uslove za pravilan fizički razvoj, a zatim i za postizanje dobrih sportskih rezultata u klubovima u kojim treniraju.

„Mi smo u budžetu za 2022. godinu opredelili rekordnih 45 miliona dinara za finansiranje 32 sportska kluba. Takođe, ovogodišnjim budžetom obezbedili smo i stipendije za najbolje sportiste. To jasno pokazuje našu opredeljenost da punom snagom podržimo sport. Zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, ministru Udovičiću i sekretaru Basti, zajedno razvijamo sport u opštini Vrbas, ali i u infrastrukturnom opremanju raznih objekata, zatvorenih i otvorenih hala i terena, kako bi svoj deci omogući što bolji i kvalitetniji rad. Hvala ministru i pokrajinskom sekretaru na poseti, na svemu što čine za razvoj sporta“, rekao je Rojević.

Ovom posetom nastavljena je i akcija opremanja školskih fiskulturnih sala širom Srbije koju Ministarstvo omladine i sporta sprovodi u kontinuitetu. Komplete nove sportske opreme i rekvizite koji se sastoje od dva gola sa mrežama, dve table sa obručima, mreže za odbojku i 40 lopti, dobila je i Osnovna škola „20. oktobar“.

„Ova škola može biti primer za celu Srbiju kako zajedničko delovanje, od rukovodstva škole i lokalne samouprave, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i izvršne vlasti može da dovede do vrhunskih obrazovnih i sportskih rezultata. Hvala Danetu Basti zbog inicijative da dođe do rekonstrukcije parketa u hali CFK, što će biti završeno u naredna dva meseca, čime Pokrajinska vlada i nadležni sekretar pokazuju da žele da dođu do svake lokalne zajednice. Hvala i predsedniku opštine Predragu Rojeviću koji je delima pokazao koliko poštuje i koliko želi da unapredi položaj mladih. Podatak da opština Vrbas na godišnjem nivou izdvaja 6,5 odsto ukupnog budžeta za sport i omladinu, pokazuje da su mladi u samom vrhu strateških planova i delovanja lokalne samouprave. Znam da su značajna sredstva uložena i u infrastrukturu na fudbalskom stadionu, a ovde smo da razgovaramo šta sve možemo još da učinimo klubove i sportiste, jer uvek ima prostora za napredak“, rekao je ministar Udovičić.