Pripreme za Šesti juniorski kup nacija u boksu u punom jeku

Od 10. do 14. avgusta Vrbas će biti domaćin Šestog kupa nacija u boksu za juniore i juniorke. Dolazak na međunarodnu manifestaciju do sada su prijavili bokseri iz 20 država.

Tim povodom u Maloj sali u zgradi lokalne uprave održan je prvi sastanak Organizacionog odbora na kome su prisustvovali predstavnici relevantnih organizacija, institucija, ustanova i preduzeća s područja vrbaske opštine.

„Kup nacija imaće podršku lokalne samouprave kao i prethodnih godina, jer je ova manifestacija značajna kako za sportiste, tako i za naš grad budući da nam omogućuje da proširimo saradnju i veze sa predstavnicima velikih zemalja“, rekao je predsednik Opštine Vrbas Predrag Rojević.

Zahvaljujući Šestom kupu nacija, Vrbas postaje evropska prestonica boksa.

„Srpski boks doživljava pravu ekspanziju, naši bokseri ostvaruju izvanredne rezultate. Bokserski klub „Čarnok“, od kojih je potekao ovaj turnir, niže nezapamćene uspehe. Zato je naš zadatak da Kup nacija u boksu zadržimo u našem malom gradu što duže“, rekao je član Opštinskog veća zadužen za sport Srđan Stanić.

Predsednik Organizacionog odbora turnira i član Međunarodne bokserske feseracije Jovica Panić rekao je da se boks u Srbiju vratio na velika vrata što se tiče rezultata.

„Organizovanje jednog ovakvog turnira dokaz je da se događa renesansa vrbaskog boksa. Vrbas je odličan domaćin što potvrđuje dolazak boksera iz 20 zemalja, iako to još nije konačni zbir. Po prvi put pridružiće nam se juniori i juniorke iz Austrije, Belgije, sa Novog Zelanda“, kazao je Panić.

Zasluge za dolazak boksera iz celog sveta pripadaju lokalnom Bokserskom klubu „Čarnok“ uz podršku Bokserskog saveza Srbije i Vojvođanskog bokserskog saveza.

„Prijave takmičara su otvorene do prvog avgusta. Novina je da će se revije po prvi put održavati na otvorenom što će biti pravi spektakl, pravi doživljaj ovog sporta. U slučaju loših vremenskih prilika preselićemo se u malu salu CFK. “, kazao je član OO turnira i trener BK „Čarnok“ Igor Škundrić i dodao da turnir ne bi imao smisla bez pomoći loklanih ustanova, institucija, preduzeća, Doma zdravlja „Veljko Vlahović“, Crvenog krsta i drugih.

„Lepo je čuti da su se predstavnici važnih subjekata u lokalnoj zajednici udružili i pomažu da turnir opstane u njihovom gradu. Teško je organizovati obično kolo lige, a ne jednu ovakvu manifestaciju“, rekao je predsednik Vojvođanskog bokserskog saveza Marko Gašić. Juniori i juniorke takmičiće se u 12 kategorija. Žreb je zakazan za deveti, a finalne borbe za 14 avgust.