Izložba Vlade Njaradija u Kulturnom centru Novog Sada

U Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada otvorena je izložba likovnog umetnika Vlade Njaradija, pod nazivom Pejzaži vibrirajućih struna. Izložba u Novom Sadu je 59. po redu samostalna slikara iz Vrbasa, u kojoj je se ljubiteljima slikarstva predstavlja sa tridesetak radova u kombinovanoj tehnici, na papiru i platnu i u različitim formatima, a nastalim tokom 2022. i 2023. godine.

Na otvaranju izložbe prisutne je pozdravila urednica likovnog programa Malog likovnog salona Maja Erdeljanin, koja je naglasila da Njaradijeva izložba može da doživi veliki broj transformacija i da je zahvalna za veliki broj raznih postavki i izlaganja u različitim prostorima. Izložbu je otvorio mr Danilo Vuksanović.

Autor Vlado Njaradi istakao je da su na izložim slikama njegovi „unutrašnji pejzaži, jači od same mašte“.

„Na njima se prepoznaju motivi kao da su sa neke druge planete, ili pak deo uglavnom planinskog pejsaža, deo kamena, drveta ili pak grumena zemlje. To je mešavina sećanja, doživljaja slika, projekcija nade i moja topografija. Kada krećem u obilazak mojih Pejzaža vibrirajućih struna, vetar pređe preko struna i zasvira melodiju koju može da oseti posmatrač ispred mog rada“, rekao je Njaradi, autor izložbe.