Slike Silvije Jelačić od 5. jula u Kuli

Otvaranje samostalne izložbe slika dr Silvie Jelačić zakazano je za sredu, 5. jul u 19 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kule.

Silvia Jelačić je rođena 1984. godine u Vrbasu. Osnovne i master studije na odseku za Grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu završava 2007, odnosno 2008. godine u klasi profesora Radovana Jandrića. Doktorirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za grafiku, u klasi profesora Nebojše Radojeva 2012. godine.

Izlagala je 11 puta samostalno u Beogradu, Novom Sadu, Despotovcu, Vrbasu, Bačkoj Palanci… i više puta kolektivno u zemlji i inostranstvu. Dobitnik nekoliko nagrada za svoj rad. Učesnik likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Objavila je nekoliko naučnih tekstova u časopisima za kulturu i umetnost, ilustrovala je nekoliko naslova srpske književnosti. Član Suluv-a (Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine) od 2007. godine i osnivač i član udruženja VUM (Vrbaski umetnici) Od 2008. godine. Zaposlena u Kulturnom centru Vrbasa kao rukovodilac Likovne galerije i kustos Gradskog muzeja. Osnivač i rukovodilac likovne radionice „Školica Crtica“.