Otvoren poziv za učešće na 56. Festivalu poezije mladih

Festival poezije mladih raspisao je konkurs za mlade pesnike iz Srbije i regiona za učešće na tradicionalnoj manifestaciji, koja će krajem maja održati u Vrbasu po 56. put.

Pravo učešća na konkursu imaju pesnici do 27 godina starosti sa ciklusom od 10 neobjavljenih pesama, na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih zajednica (sa prevodom na srpski jezik ukoliko je potrebno). Pesme, umnožene u četiri primerka i potpisane šifrom (sa rešenjem šifre u posebnom kovertu) treba dostaviti na adresu: Javna biblioteka ‘Danilo Kiš’, Festival poezije mladih, Maršala Tita 87, 21460 Vrbas. Konkurs traje do 01. aprila 2024. godine. Pesnici čije pesme odabere stručni žiri, učestvovaće na 56. Festivalu poezije mladih koji će se krajem maja održati u Vrbasu. Festival će nagraditi najbolje pesnike, a prva nagrada je štampanje knjige. Kontakt: [email protected]

Takođe, Festival poezije mladih raspisao je i konkurs za izbor najboljeg mladog slikara Palete mladih, koja će se po 50. put održati u okviru 56. Festivala poezije mladih. Pravo učešća na konkurs imaju svi mladi slikari do 27 godina starosti. Tema i tehnika rada je po slobodnom izboru, a format rada je štafelajni. Zainteresovani autori treba da pošalju fotografije ciklusa od 10 radova u elektronskoj formi (format .jpg, rezolucija 300dpi), uz osnovne podatke rada (naziv rada, tehnika, format i godina nastanka), kao i kratku biografiju na: [email protected] najkasnije do 01. aprila 2024. godine. Selektor Palete mladih će na osnovu radova prispelih elektronskim putem, odabrati deset najboljih autora čiji će radovi biti izloženi u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa, na 50. Paleti mladih koja će se održati krajem maja ove godine u Vrbasu. Organizator će štampati katalog radova, a najboljem autoru će biti dodeljena plaketa i otkupna nagrada. Autori koji budu ušli u uži izbor, svoje originalne radove treba da dostave najkasnije do 01. maja 2024. godine, na adresu Likovne galerije KC Vrbas.