Saopštenje OO DS Vrbas

Prividna smena- još jedna prevara naprednjaka

Vest o “smeni“ direktora JКP „Кomunalac“ Radomira Čurovića verovatno ne bi izazvala nikakvo iznenađenje ili negodovanje građana Vrbasa, s obzirom da svi veoma dobro znaju kako je radio i kako se ponašao i prema zaposlenima i prema samim građanima. Ipak činjenica da se smena dogodila uoči predstojećih lokalnih izbora, govori u prilog svim onim tvrdnjama vrbaske opozicije o štetnim i protivzakonitim potezima direktora Čurovića.
Da podsetimo, vladajuća koalicija u Vrbasu u julu 2015. godine smatrala je da u samom Vrbasu od 42.000 sugrađana niko ne ispunjava uslove za tu funkciju, već su morali dovesti Čurovića iz Novog Sada, inače rodom iz Кule. Interesantno je da ni sam Čurović nije ispunjavao uslove koje propisuje Zakon o javnim preduzećima, ali je verovatno imao neke druge kvalitete koji su odgovarali naprednjacima. Odmah nakon stupanja na funkciju, Čurović je i dokazao tu pretpostavku, jer zaista niko od Vrbašana ni u snu ne bi pomislio i poželeo da na takav način rukovodi jednim komunalnim preduzećem.
Njagovo rukovođenje najbolje će zapamtiti zaposleni koje je, između ostalog, primoravao da se međusobno špijuniraju za šta bi ih on lično nagradio uvećanjem mesečne zarade za 10 odsto. Iako su u početku svi pomislili da se radi o šali, ubrzo su njegovi naredni potezi pokazali na šta je sve Čurović spreman. Dosetio se kako da i građanima koji su se odjavili sa grejne mreže naplati usluge grejanja (koje ne koriste), jer po njegovom famoznom objašnjenju oni koriste grejanje preko komšijskog zida! Umesto da poštuje zakonsku proceduru za utvrđivanje krivca za nastalu štetu u preduzeću, on donosi odluku da se svim zaposlenim oduzme od plate određeni postotak?! Njagova bahatost i samovolja išle su do te mere da je pokušao da naplati zakup grobnih mesta po višestruko višim cenama, a javnost je bila upoznata i sa njegovim malverzacijama pri sklapanju štetnog ugovora za naftnu isplaku, što direktno ugrožava životnu sredinu.
Direktor Čurović je, zahvaljujući skupštinskoj većini sastavljenoj od naprednjaka i socijalista, uspeo da „podeli“ dotadašnje JКP „Standard“ bez deobnog bilansa i da „izabere“ za sebe i novoosnovano JКP „Кomunalac“ komunalne delatnosti kojim će se baviti.
Iako je opozicija sve vreme upozoravala na štetne i protivzakonite radnje direktora Čurovića, vladajuća koalicija mu je pružala podršku. Sada uoči predstojećih izbora, SNS pokušava da prevari po ko zna koji put građane Vrbasa i njegovom smenom želi da se prikaže u sasvim drugom svetlu.
Zbog toga Opštinski odbor Demokratske stranke podseća sugrađane da ne nasedaju na te jeftine i uobičajene poteze naprednjaka, jer, kao i sva njihova lažna obećanja o boljem životu, i ova smena je lažna. Čuroviću je, kao nagrada za sve ono što je uradio građanima Vrbasa, obećano uhlebljenje u Novom Sadu i naravno nova funkcija, a svima nama treba da izgleda da su naprednjaci „progledali“ i uvažili primedbe na njegovo ponašanje.
Ne smemo dozvoliti i pružiti im priliku da nam nakon ovih izbora ponovo isti dovode podobne direktore koji će raditi protiv interesa Vrbašana. Lokalni izbori su prilika da se ovome stane na put i da se Vrbašanima vrati oduzeto dostojanstvo, poštovanje zakona koji će važiti za sve i normalan život bez straha i zastrašivanja.

Opštinski odbor Demokratske stranke Vrbas

Oko Nas Info