Savez Samostalnih Sindikata Vrbasa

SAOPŠTENJE

Savez Samostalnih Sindikata opštine se svakodnavno suočava sa problemima sa kojima se susreću zaposleni, a tiču se povreda prava iz radnog odnosa.
Savez sindikata nastoji da na svako obraćanje reaguje blagovremeno i u interesu zaposlenih.
Da se poštenim i vrednim ljudima dešavaju neverovatne nepravde primer je Кovačev Jelka, radnica fabrike “Medela“ iz Vrbasa , dosledna i principijelna u opredeljenju da i pored “fabričkog sindikata“ ostane u Samostalnom sindikatu uvek spremna da reaguje na nepravdu i da se bori za radnička prava.
A danas je Jelka Кovačev prinuđena da se uz pomoć svog advokata bori za krov nad glavom , za dvosobni stan koji je kupila 2007. godine , isplatila sav novac , uredno overila kupoprodajni ugovor, ali zbog neupisane nekretnine u katastar isti je “Zberbanka“ prodala zbog duga investitora koji se i dalje formalno vodio kao vlasnik.
Zaključkom suda u Vrbasu naređeno je prinudno iseljenje uz asistenciju policije, čime bi se Jelka Кovačev dovela u nezasluženo ponižavajući položaj.
Savez SSO Vrbas želi da upozna javnost na apsurdna zakonska rešenja čija primena u praksi dovodi neuke stranke u beznadežan položaj i lišava ih pošteno stečene imovine.

Savez samostalnih sindikata
Opštine Vrbas
Predsednik
Goran Roganović

Oko Nas Info